bebeklik
dönemi
nedir
?

İnsanoğlu doğduğu andan itibaren dünyayı duyuları aracılığıyla algılar ve öğrenir.

Bebek eli, ilk başta yalnızca özensiz hareketleri gerçekleştirebilir. Bu hareketler, bebek beyninin algılayabileceği bilgi seviyesiyle hemen hemen örtüşür. Bebek, ilk başta yalnızca ağzına götürdüğü başparmağının dokusunu hisseder. Bu nedenle, kas ve yeteneği, seviyesi ve koordinasyon, zihinsel gelişim seviyesine eşittir.

Bebeklik döneminden itibaren hissettiği dokular, işittiği sesler, görüp gözlemlediği nesneler, aldığı tatlar ile kokular ve sadece kasları aracılığı ile fark ettikleriyle zamanla gelişme göstermektedir. Yaş aldıkça fiziksel ve zihinsel olarak gelişmektedir.

İlk 3 yıl bilinçdışı bir şekilde etrafında olan her şeyi zihnine emerek yerleştirir. Ancak 3-6 yaş itibari ile beynin bu bilgileri emmesi bilinçli bir hale gelir. Dolayısıyla zaman içerisinde çocuklar hareketlere büyük ilgi duyduğu ve çevrede nasıl hareket edeceklerini öğrenmek için can attığı yaşlarda olacağını anlayabilirsiniz.

Yaşamda, insanın kendi hareketlerinin efendisi olmayı öğrenmesini gerektiren dönemler önemlidir.

Fizyolojik açıdan bunun, kasların ve sinirlerin birlikte uyum içinde çalışmayı öğrendiği bir dönem olduğunu söyleyebiliriz. Bu dönemin başarılı bir şekilde geçilmesi bireyin nihai kusursuzluğu bakımından son derece önemlidir. Burada iyi bir başlangıç çocuğun geleceği açısından çok büyük bir önem taşır. Tüm bu sürece duyarlı yaş denilmektedir.

Haydi duyarlı yaş nedir? Konuşalım: 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görüntülenecek bir yorum yok.