Çocukların 
potansiyel
lerini
en iyi şekilde keşfedecekleri bir öğrenme ortamı oluşturabiliriz.

Merhaba, ben Merve Tokmak. İstanbul’da doğup büyüdüm ve 2011 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldum. Öğretmenlik yolculuğum, sanat geçmişim, annelik deneyimim ve eğitimcilik tutkumla şekillendi. Hem bir anne hem de bir öğretmen olarak, çocukların öğrenme süreçlerini keşfetmelerini ve kendilerini ifade etmelerini desteklemenin ne kadar değerli olduğunu bizzat deneyimledim.

Eğitim yolculuğumun başlangıcı, 2019 yılında İstanbul Montessori Enstitüsü, MITE İstanbul ve American Montessori Society (AMS) iş birliğiyle düzenlenen 3-6 yaş Montessori Öğretmen Eğitim Programı ile oldu. Bu süreçte, İme Pembe Kule Montessori Anaokulu’nda sınıf öğretmeni olarak çalışmaya başladım. 2020 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Pedagojik Formasyon programını başarıyla tamamladım.

2021’den itibaren International Montessori Schools’ta önce Eğitim Koordinatörü, ardından Genel Koordinatör olarak görev aldım. Aynı zamanda İstanbul Montessori Enstitüsü’nde Koordinatörlük ve Sanat Modülü Öğretmenliği görevlerimi sürdürdüm. Bu değerli deneyimlerin ardından, 2024 yılında okul topluluğundan ayrılarak yolculuğuma farklı bir perspektiften devam etme kararı aldım.

Eğitime olan ilgim, çocukların bağımsızlıklarını ve doğal meraklarını destekleyen bir eğitim anlayışını benimsememle derinleşti. Sanat eğitimi geçmişim ise bu süreci yaratıcılık ve estetikle zenginleştirdi. Yıllar boyunca üstlendiğim sınıf başöğretmenliği, eğitim koordinatörlüğü ve yöneticilik görevleri, bana farklı yaş gruplarıyla çalışamak geniş bir vizyon kazandırdı.

Şu anda bu birikimlerimi bir adım öteye taşıyarak eğitim liderliği, proje yöneticiliği ve mentorluk alanlarında hizmet veriyorum. Ailelere, öğretmenlere ve eğitimcilere çocuk odaklı eğitim yöntemlerini tanıtarak, eğitimde pozitif disiplin, çözüm önerileri, sanat ve estetiği bir araya getiren yaklaşımlar sunmayı amaçlıyorum. Amacım, çocukların doğal öğrenme süreçlerini desteklemek ve yetişkinlerin bu süreçte nasıl etkili bir rol üstlenebileceğini göstermektir.

Birlikte, çocukların potansiyellerini en iyi şekilde keşfedecekleri bir öğrenme ortamı oluşturabiliriz. Bütüncül öğrenme yöntemleriyle ilgili sorularınız varsa, size rehberlik etmekten mutluluk duyarım.

Diploma ve Sertifikalar

Pedagojik Formasyon

Türkiye Cumhuriyeti

Marmara Üniversitesi


American Montessori Society

Öğretmen Eğitimi

Marmara Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi

Geleneksel Türk Sanatları

Fatih Sultan Mehmet
Vakıf Üniversitei

‘Çocukluk Eğitiminde Alternatif

Yaklaşımlar: Montessori Yaklaşımı’

başlıklı sunum için Teşekkür Belgesi.


TES Istanbul

10.Temel Eğitim Sempozyumu

Katılım Belgesi


Mom Talks

Katılım Belgesi